Presostate hidraulice

Presostatul este un mecanism al carui rol de baza este acela de a declansa o conexiune electrica atunci cand intra in contact cu un anumit grad de presiune.

Presostatele hidraulice se folosesc pentru a seta diferite presiuni in circuitele hidraulice. Ele pot fi de placa sau montaj in linie. Afisajul presiunii poate fi digital pe presostat sau pe manometrul integrat in circuitul hidraulic. Gama de presiuni 5 - 600 bari

Presostate hidraulice Gemot Group

Clasificare presostate hidraulice

Presostate pneumatice

Presostatele pneumatice sunt utilizate ca niste masuri de siguranta impotriva supra-incarcarii. Folosite pentru incarcarea diverselor modele de baterii, scopul acestora este acela de a avea grija ca bateria sa nu fie incarcata excesiv. Presostatele pneumatice sunt folosite de cele mai multe ori in cazul bateriilor formate dintr-un mix de nichel si alt tip de metal.

Un alt exemplu sunt compresoarele de gaz. Aici intervine presostatul pneumatic care se ocupa de oprirea fluxului de energie din compressor atunci cand este cazul si evita o posibila supra-incarcare.

Presostate hidraulice

Categoria presostatelor hidraulice este mai des intalnita, un exemplu potrivit aici ar fi masinile si camioanele.

Ce rol joaca presostatul in acest caz? Ei bine, este unul asemanator cu cel intalnit in prima categorie: declanseaza o lumina de atentionare atunci cand functionarea motorului este amenintata de o scadere drastica a uleiului.

Presostate hidraulice Gemot Group Presostate hidraulice Gemot Group

Presostatele fac parte din doua categorii: cele electrice si cele mecanice. Ambele tipuri au avantaje sau dezavantaje, iar diferentele sunt observabile mai ales cand vine vorba de tipul de intrebuintare a presostatului. Cel mai bine este sa te consulti cu un specialist si sa acorzi atentie sfaturilor pe care ti le da inainte de a-l achizitiona. Astfel, te vei asigura ca vei cumpara o componenta care iti va fi de folos si vei evita sa cumperi produse in zadar.

Presostate hidraulice Gemot Group

Presostate electrice

Presostatele electrice, au rolul de a indeplini functia de oprire a unei pompe in cazul in care alimentarea cu apa este intrerupta, protejand pompa astfel sa functioneze fara apa. Acestea se folosesc, de regula, in sistemele de control a apei, a sistemelor hidraulice sau chiar a presiunii pe care o are un boiler. Pentru unele modele presiunea de oprire a apei poate fi reglata, insa la unele nu se poate face asta. Ca de exemplu, daca un presostat se monteaza la o pompa cu o inaltime de pompare de 60 metri, atunci cand vei inchide pompa acesta se va opri in 6 bari. Pe cand la cele reglabile, poti face reglajul intre 0.5 si 8 bari.

In ceea ce priveste produsele disponibile la noi in magazin, brandurile PresSystem, Italtecnica sau Brio Tank sunt cele mai apreciate de cumparatorii care au ales sa achizitioneze produsele necesare.

Presostate mecanice

In piata exista o gama variata de presostate mecanice, insa atunci cand vrei sa alegi unul trebuie sa tii cont de cateva aspecte importante: presostatul trebuie sa se poata alimenta la 230V, sa fie de la o firma cunoscuta - precum sunt Italtecnica sau Schneider, si valorile dupa care se poate regla sa fie variate. La fel ca si la cel electric, rolul componentei este de a asigura pornirea si oprirea pompei de apa, tinand cont de presiunea generata.

De regula, presostatul este componenta care prelungeste durata de viata a pompei, iar printr-un reglaj facut ca la carte acesta va reduce pornirile si opririle pompei, implicit si durata ei de viata va fi mai mare. Fata de presostatul electric, unde reglajul se realizeaza asa cum ii spune si numele, la cel mecanic reglajul se realiza tot mecanic, de catre o persoana autorizata care sa respecte si o serie de conditii de siguranta.

Presostate hidraulice Gemot Group

Documente tehnice utile, presostate hidraulice:

Index

Certificat

Garantie

Comutatoare de presiune - functionare

Comutatoare de presiune - calibrare

Comutator reglabil F4

Comutator reglabil F3

Comutator reglabil F3S

Comutator reglabil K5

Comutator reglabil K6

Comutator reglabil K7

Comutator reglabil K9

Comutator reglabil F5

Comutator reglabil K5

Comutator reglabil K51

Adaptoare

Comutator electronic X5

Comutator electronic KLV5

Comutator electronic FL4

Comutator FL5

Comutator electronic si manometru KDR5

Comutator electronic si manometru ED5

Traductor de presiune TR4

Traductor de presiune TR5

Traductor de temperatura TT4

Comutatoare reglabile cu microintrerupatoare pneumatice AS5

Comutator diferential KZ2

Comutator de vid reglabil W3

Comutator de vid reglabil WF4

Termostat bimetalic monocontact TM4/TM6

Termostat cu releu electric incorporat TMR4

Termostat electronic reglabil XT5

Indicator de debit reglabil ZV

Indicator de nivel LV

Senzor pentru infrarosii SBS3

Indicator de nivel electromagnetic LG1

Caracteristici electrice si piese de schimb

Executii speciale

Executii speciale 2

Preesostat_normal_deschis_PTNA

Presostat_PTC

Presostat_PTCV

Presostat_normal_inchis_PTNC

Doresc sa primesc oferta de pret pentru produsul:

Presostate hidraulice