Manometre masurare presiune hidraulica

Manometrele sunt de diferite marimi si presiuni iar conexiunea poate fi radiala sau axiala. Manometrele sunt antivibratoare (cu glicerina) si vizuale pe cadran. Manometrele pot fi cu contacte electrice. Diametrele sunt de 63 fi, 100 fi, 160 fi.

Codificare manometre:

 • MA63RA250, 63 fi conexiune radiala
 • MA63POO250, 63 fi conexiune axiala
 • MA100RA250, 100 fi conexiune radiala
 • MA100PO250, 100 fi conexiune axiala
 • STAUFF SPG063-00030-01-S-B04
 • SPG063-00030-01-P-B04
 • SPG 100-00100-01-S--B08
 • SPG 100-00100-01-P-B04
Manometre Gemot Group Manometre Gemot Group Manometre Gemot Group Manometre Gemot Group

ImportanÈ›a manometrului vine din polivalenÈ›a acestui instrument. Utilizat pentru măsurarea presiunii, manometrul este prezent într-o mare varietate de domenii, de la cel auto, prin utilizarea la determinarea presiunii din pneuri, până la domeniul industrial, caz în care manometrele specifice măsoară presiunea unor gaze sau a unor fluide. Manometrul este înglobat, cel mai des, ca instrument de măsură, în dispozitive închise, precum cazanele cu combustibil solid, centralele termice, vasele de expansiune, precum È™i instalaÈ›iile industriale din industria chimică, petrolieră, farmaceutică sau alimentară.

În cazul echipamentelor de încălzire, indiferent că vorbim despre termoÈ™eminee, cazane pe combustibil solid, boilere sau centrale murale, avem de-a face cu urmatoarele tipuri de manometre:

 • manometrele radiale: cu o carcasă din metal, cu un cadran din aluminiu È™i cu un afiÈ™aj din plexiglas, acest tip de manometru utilizează un mecanism pe baza elementului elastic de tip Bourdon. Presiunea din circuitul de încălzire deformează membrana elementului, iar gradul de deformare este convertit într-o valoare indicată de acul cadranului, cu ajutorul unor pârghii È™i angrenaje. Valoarea maximă pe care o poate indica acest tip de manometru este de 10 bari, iar racordul acestora are o dimensiune de 1/4 È›oli.
 • manometrele axiale: cu o capacitate de măsurare a presiunii cuprinsă, cel mai des, între 0 È™i 6 bari, aceste manometre au tot un racord cu un diametru de 1/4 È›oli È™i se bazează pe acelaÈ™i principiu de funcÈ›ionare. Acestea, însă, folosesc o ieÈ™ire posterioară. Carcasa manometrului este realizată din ABS, cadranul este din aluminiu, iar afiÈ™ajul este din plastic.
 • manometrele cu afiÈ™aj electronic: apanaj al centralelor care se diferenÈ›iază din punctul de vedere al designului, acest tip de afiÈ™aj al presiunii este înglobat într-un panou de tip LED, cu touchscreen sau fără.
Manometre Gemot Group Manometre Gemot Group

Documente tehnice utile, manometre:

Catalog_manometre_Stauff

Manometre_axiale_fi_63

Manometre_radiale_fi_100

Manometre_radiale_fi_63

Manometru_axial_fi_100

Doresc sa primesc oferta de pret pentru produsul:

Manometre masurare presiune hidraulica